Teknikmagasinet tar sin satsning på begagnade mobiltelefoner till nästa nivå med hjälp Verdane


Det norska riskkapitalbolaget Verdane investerar i Teknikmagasinets moderbolag Release via sin impactfond Idun. Detta ger Teknikmagasinet möjlighet att förstärka sin position som en destination för mobilreparationer, begagnade mobiltelefoner och relaterade produkter och tjänster.

Tillsammans med Teknikmagasinet kontrollerar Release hela värdekedjan.

Genom att köpa in, renovera och sälja begagnade mobiler, både online och i fysiska butiker, möjliggör de för fler konsumenter att köpa begagnade, kvalitetssäkrade mobiltelefoner snarare än att köpa nya. För att hjälpa konsumenterna att ytterligare förlänga livslängden på sin mobil utför Teknikmagasinet även mobilreparationer i alla sina butiker.

”Verdane ger oss förutsättningar att ta ytterligare steg mot att bli den självklara destinationen för konsumenter som på ett hållbart sätt vill lösa alla behov kopplade till mobilen. Vi är redan en etablerad mobilreparatör och har ett stort sortiment av mobiltillbehör, nu ökar vi dessutom vårt utbud av begagnade, kvalitetssäkrade mobiltelefoner rejält”, berättar Ulrika Göransson, VD för Teknikmagasinet

Både vikten av att prioritera hållbar teknikkonsumtion och den ökade sociala acceptansen för att köpa begagnade enheter, har resulterat i att marknaden för begagnade mobiltelefoner växer snabbare än marknaden för nya.

”Vi är stolta över att tillhandahålla en helhetslösning som minskar den miljöpåverkan som genereras av mobiltelefonmarknaden. Efterfrågan på begagnade mobiler överstiger efterfrågan på nya och vi har möjlighet att tillmötesgå den efterfrågan samtidigt som vi värnar om miljön.”, säger Øistein Eriksen, VD för Release.

Investeringen från Verdane, i kombination med deras lärdomar från andra investeringar i återbruksföretag som Swappie, AsGoodAsNew, Spares och momox kommer att hjälpa Release och Teknikmagasinet att accelerera sin satsning på att förlänga livslängden på mobiltelefoner.

”Vi ser fram emot att samarbeta med Release och Teknikmagasinet för att göra begagnade mobiler till det främsta valet. Vi kommer använda vår expertis för att hjälpa till att ta Release och Teknikmagasinet in i nästa tillväxtfas”, avslutar Christian Jebsen, partner på Verdane.